Ade Dyan

Zuid Afrikaanse Boerboel

Ade Dyan

14/03/2009 - 03/04/2018

Lionhearts Biku X Maklikreg Cate

SABT 2011: 84.3%

Medische screening: goed

Onze Dyan is het 7e pupje uit onze Cate haar 2e nestje. Dyan was zo een timide meisje als pup dat we haar wel moesten houden.

Zo kon ze dicht bij haar mama en in dezelfde omgeving blijven.  Dyan was super lief, altijd tevreden, en heel zorgzaam als er pupjes waren. 

Onze Dyan heeft in haar hele leven niet 1 ding fout gedaan! Tijdens wandelingen bleef ze altijd netjes naast, een leiband had zij niet nodig! Ze was altijd geduldig, en als je nog maar haar haar keek ging ze al op haar rug liggen om te zeggen 'aai mij maar'!

Ze was graag moeder, maar had niet veel geluk ... tijdens haar eerste dracht ging het mis op het einde, zonder tekenen stierven de pupjes in haar buik. Tijdens de keizersnede konden we bij haar eerste nest nog 3 pupjes redden. We vermoeden dat ze een soort van zwangerschapsvergiftiging kreeg. Ook bij haar 2e dracht hetzelfde scenario, daarom hebben we bij de keizersnede beslist om haar direct te steriliseren. Het pupje dat overbleef uit haar 2e nestje moesten we helaas na 4 weken  laten inslapen wegens een neurologische afwijking. Het was haar niet gegund. Dyan overleefde alle anderen, en in 2016 was ze voor het eerst helemaal alleen ...

In de zomer kwam Ferre erbij, en ze herleefde! Als een moedertje zorgde ze voor hem! Maar ook hem moest ze laten gaan ... hij had een erfelijke hersenafwijking en moest na 7 maanden ingeslapen worden.

Toen onze Cato erbij kwam in 2017 was Dyan niet blij!  

Ze tolereert haar, maar er is niets meer ... Na enkele weken groeit Dyan stilletjes in haar nieuwe rol als leider.

Voor het eerst in haar leven zien we dingen die we nog nooit eerder zagen bij haar. 

We herkennen zoveel van onze Cate in haar! Met een  enkele  houding zegt ze meer dan 1000 woorden,  Cato begrijpt haar en aanvaard haar leiderschap. 

In april 2018 moeten we helaas onze Dyan laten gaan ... ze was zo moedig en sterk, maar ze was helemaal op ...

R.I.P zacht klein meisje!