In 2004 heeft de Zuid Afrikaanse Boerboel ons hart veroverd, sindsdien is een leven zonder Boerboel gewoon onvoorstelbaar geworden!
 
In 2005 kwam onze eerst Boerboel, Cate. Ze was een grote dame, in elke zin van het woord! Zoveel avonturen we met haar beleefden! En het begint altijd bij 1 ... en kort daarna adopteerden we Zorba, een 7-jarige reu. Na die 2 hadden we nog wel wat plaats in ons hart en in onze tuin ... En zo volgden Seppe, Nora en Dyan, allemaal kinderen van onze Cate. Het begin van onze “Ade” familie. (de betekenis van “Ade” is “Koninklijk”)
Fascinerend is het om het gedrag van hun onderling te bekijken ... om te zien hoe een houding meer kan zeggen dan 1000 woorden, hoe ze elkaar zonder veel toch goed begrijpen. Onze honden hebben altijd in roedel geleefd, samen altijd vrij in de tuin, Cate als leider. Prachtige herinneringen hebben we aan hun! Maar ze komen, en ze moeten ook weer gaan ... spijtig genoeg ... Elk overlijden laat zijn sporen na ...
 
Toen onze Dyan als enige van de oorspronkelijke roedel overbleef is onze Cato erbij gekomen, dat was in het voorjaar van 2017. Dyan was voor het eerst niet de laagste in rang, maar de leider. Ze deed het Super! Ze had dan ook een hele goede leermeester gehad! Spijtig genoeg was ook Dyan geen eeuwig leven gegund ... Cato bleef alleen achter ... In 2019 verwachten we eindelijk een maatje voor Cato, onze Emma.
 
Wij hopen om in het voorjaar/zomer van 2019 pupjes van Cato te mogen verwelkomen. We zijn zeer selectief in het uitkiezen van de reu, niet zomaar ééntje van om de hoek. We kijken hierbij naar het temperament, karakter, de gezondheid, de bouw, en naar de voorouders.
Onze wens is om opnieuw een familie / roedel te kunnen vormen ... om toe te kunnen kijken hoe ze zich ontwikkelen, hoe ze communiceren met elkaar, hoe de banden zijn onderling, hoeveel plezier ze maken met elkaar, en hoe liefhebbend en teder ze zijn!
 
Wij vinden het heel belangrijk dat honden kunnen doen waarvoor ze gemaakt zijn, dat ze zich kunnen uitten zoals hun instincten het ingeven, dat ze helemaal hond kunnen zijn! Gezondheid en bouwvorm zijn heel belangrijk om een goed leven te kunnen garanderen. Bij de bouwvorm zijn niet enkel de spieren belangrijk, grootst is niet altijd best, alle onderdelen van het lichaam moeten in balans zijn met elkaar om goed te kunnen functioneren.
De Boerboel is een heel bijzonder ras is, met zijn typische kenmerken, een hond die niet voor iedereen geschikt is, een ras dat we moeten koesteren en wat we vooral moeten behouden. Tal van rashonden zijn ten val gekomen aan de wensen van de consument, ze lijken in de verste verte niet meer op hun voorouders van 100 jaar geleden, ze vallen ten prooi aan vele ras-gerelateerde ziekten, ze kunnen de taken waarvoor ze oorspronkelijk gefokt zijn niet meer uitvoeren, sommige rassen worden zelfs kunstmatig in leven gehouden (rassen die bv niet meer natuurlijk kunnen bevallen zouden zonder ingrijpen van de mens uitsterven).
De Boerboel moet blijven zoals hij altijd al was, een leeuw, die onraad vanop afstand kan voelen, die door het vuur gaat voor zijn baasjes, zeer aanhankelijk, onvermoeibaar, met een gouden hart! Een reus, met een intelligente blik, een karakterkop, een dik, sterk skelet, met massieve spieren, die in zijn beweging zowel explosief als elegant en lichtvoetig is. Een Boerboel is zoveel meer dan een hond!
 

1967 De Boerboel gebruikt door het leger bij patrouilles in Mozambique

2018 Hulk de K9 Anti Poaching Boerboel die ingezet wordt bij de bescherming van het kostbare Wildlife van Zuid Afrika (Pit-Track NPC)

2018 Jef en Cato, een kostbare vriendschap!